Podchaser Logo
Home
s01e02 – Добавена стойност

s01e02 – Добавена стойност

Released Tuesday, 25th February 2020
Good episode? Give it some love!
s01e02 – Добавена стойност

s01e02 – Добавена стойност

s01e02 – Добавена стойност

s01e02 – Добавена стойност

Tuesday, 25th February 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Вторият епизод на първи сезон продължава с темата за добавената стойност, която може да има споделеното вдъхновение – в дигитална среда, със социална ангажираност и при трансформацията на един бизнес, за който определящо е “око да види, ръка да пипне”. 

Успехът да се получи повече започва с това да се даде повече. Да се предложи допълнителна полза, да се достави изключително преживяване. И това е възможно само, когато се разбира пътя на достигане и процеса на потребление. Във Варна имаме вроден усет към най-доброто офериране и в сферата на обслужването. В Икономически университет – Варна е и първата катедра по маркетинг.  

Слушай отначало

Дигиталният маркетинг е директно и лесно достъпен комуникационен канал за всеки бизнес, независимо от неговите размери и пазари. Социалните мрежи изглежда са най-лесният начин за достигане на целеви аудитории и подкрепа на процеса по продажби. Чрез таргетирани реклами и правилното съдържание в страниците, могат да се създадат нови пазари или увеличат наличните. 

image

Михаил Атанасов е на 18 години. Той е ученик, който разбира всичко по-горе изписано. По-важното е, че има компании от различни части на света, които му се доверяват да прави техния дигитален маркетинг. И си плащат за услугите му, защото трудът му дава резултат и добавя стойност за техния бизнес.  

Работата му е насочена и към подкрепа на местния бизнес във Варна. Той предава наученото в практиката си със серия от статии на страниците на Digitalacademy.bg и сподели във втория епизод на Varna Coast Cast своите разбирания за това, какво трябва да прави бизнесът в социалните мрежи.

Към интервюто с Михаил

Бизнес с кауза доказано променя продажбите с до 25% увеличение в обем. Подкрепата на организация, кампания или идея привлича вниманието и често определя решението за покупка. Оказва се обаче, че самите социални инициативи имат свой бизнес модел. От скоро те придобиха възможност за адекватна юридическа форма и организациите, които се занимават със социални дейност могат да се регистрират като социални предприятия. 

Социалната чайна е едно от тях и вече пет години извършва своята дейност в подкрепа на младежи, лишени от родителски грижи. Чрез менторската си програма и възможността да работят в кафетерията, този проект устойчиво изпълнява своя ангажимент след победата си във форматът “Промяната” на Нова телевизия. 

 

image

Тодор Тодоров работи за бизнес развитието на Социалната чайна. Защото и социалните предприятия също им свой бизнес модел. С резултатите на успешното му прилагане се плащат заплати и осигуровки на участващите младежи с менторските програми.  

2/3 ментор и 1/3 foody (почитател и откривател на добрата храна, който възприема гастрономията като култура), Тодор работи активно за изграждането на връзки с бизнеса във Варна. Защото добавената стойност за местната общност е във взаимодействието, което носи полза за всяка от страните. А възможностите за подкрепа на Социалната чайна са много и различни. Някой от тях са представени в интервюто за Varna Coast Cast. 

Към интервюто с Тодор

Добавената стойност в традиционния бизнес е в две основни направления – трансформацията на продукти в стоки и потребителското преживяване в процеса на избор, обслужване и дигитални взаимоотношения. Предизвикателствата пред местния бизнес е да постигне баланс между качество, разходи и крайна цена. Дългогодишното присъствие на пазара от една страна е устойчивост, но от друга може да бъде препъни камък в адаптирането към дигиталното ежедневие. 

Добромир Панайотов внася и преработва интериорен текстил. През последните 15 години Обединена текстилна компания предлага на своите клиенти завеси и дамаски, които вдъхват живот на всяко пространство и превръщат къщата в дом. 

За развитието на бизнес средата във Варна, трансформацията и дигиталните канали, както и за още интересни теми за добавената стойност в бизнеса – чуйте интервюто в втория епизод на Varna Coast Cast.

Към интервюто с Добромир

Varna Coast Cast е аудио-програма за живота в Морската столица.  

С нов епизод всеки втори вторник от месеца.  

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features