Podchaser Logo
Home
Glas mladih na COP28 2. del

Glas mladih na COP28 2. del

Released Wednesday, 21st February 2024
Good episode? Give it some love!
Glas mladih na COP28 2. del

Glas mladih na COP28 2. del

Glas mladih na COP28 2. del

Glas mladih na COP28 2. del

Wednesday, 21st February 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Za našo šesto epizodo smo podcast, kot v prejšnji epizodi, zastavili malo drugače. Kot nadaljevanje pete epizode, se je naša voditeljica, Petrisa Čanji s prvim slovenskim mladinskim podnebnim delegatom Rokom Dolencem v odprtem pogovoru pogovarjala o njegovi izkušnji na COP28 v Dubaju. 

Pogovarjala sta se o njegovih izpolnjenih pričakovanjih in morda malo manj izpolnjenih, o presenečenjih in doživetjih. Zanimalo nas je, kako mlad delegat, ki se zaveda pomena velikosti dogodka, doživlja dogajanje in koliko misli, da bo prenesel papir in koliko obljub bo prešlo v prakso. Odgovor je bil seveda, kot bi lahko pričakovali. Ampak več bo povedal Rok. 

S tem podcastom želimo mladi mladim predstavili aktualne teme v trajnostnem razvoju, dobre prakse podjetij in razložiti, zakaj določene slabše prakse ne delujejo in jih tako opolnomočiti za delovanje v trajnostnem sektorju. Zavedamo se, da je osnovno znanje o trajnostnem razvoju v praksi ključno za vsakega, ki vstopa na trg dela, mladim pa prav tako želimo dati priložnost aktivnega vključevanja. 

Zahvaljujemo se za podporo GZS, konzorciju NEPN ter EN-LITE in American Embassy in Slovenia. 

Veliko veselja pri poslušanju epizode podcasta, vabljeni, da nas obiščete na spletni strani in na LinkedInu ter postanete član Zelenega omrežja študentov:
https://www.zelenaslovenija.si/zeleno-omrezje-studentov/
https://www.linkedin.com/company/zeleno-omre%C5%BEje-%C5%A1tudentov/

Podobo podcasta je oblikovala Nova Okorn.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features