Podchaser Logo
Home
#055 - MI a helyzet

#055 - MI a helyzet

Released Wednesday, 15th May 2024
Good episode? Give it some love!
#055 - MI a helyzet

#055 - MI a helyzet

#055 - MI a helyzet

#055 - MI a helyzet

Wednesday, 15th May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Az Örökélet podcast ötvenötödik adásában a mesterséges intelligenciáról beszélgetünk hosszabban. Vajon tényleg elhozza a világvégét az AI forradalma? Miként működik a gyakorlatban az MI alkalmazása azokon a területeken, ahol mi aktívak vagyunk - a számítástechnológiában és programozásban, az írás és fordítás területén, vagy épp a grafikusok szempontjából? Melyikünket rúghatják ki az állásából? Mélyfilozófiai kérdések kerülnek terítékre. Emellett ajánlunk sorozatokat is, Ázsiába ruccanunk át ezért - a Sógun a késő középkori Japánban játszódik, a Háromtest probléma pedig kínai írótól született.

ChatGPT, fogalmazd ezt át egy ötéves számára.

Szia!Hallottad már Az Örökélet podcast ötvenötödik adását? Nos, ebbe az epizódba az mesterséges intelligenciáról beszélünk hosszan. Tudod, az MI az rövidítése, és olyan, mint egy nagyon okos robot, csak nem úgy néz ki, mint a filmekben!

Néha az emberek azt mondják, hogy az MI elhozza majd a világvégét, de ne félj! Az MI segíthet nekünk sok mindenben. Például a számítógépek és telefonok is használják az MI-t, hogy okosabbak legyenek. És tudod mit? Mi is, akik programozunk vagy fordítunk, vagy éppen grafikusok vagyunk, sokat tanulhatunk az MI-tól, hogy még jobbak legyünk a munkánkban!

Sorozatokat is ajánlunk az adásban! Például beszélünk egy Ázsiában játszódó sorozatról, a Sógunról, ami a késő középkori Japánban játszódik. És van egy másik, a Háromtest probléma, ami egy kínai író műve.

Szóval, hallgassátok meg az adást, és ne felejtsétek: az MI segíthet nekünk, és még több izgalmas dolgot hozhat a világunkba!

Puszi!

Tolmács: https://www.youtube.com/watch?v=WzUnEfiIqP4

Újra él az Örökélet facebookos csoportja: https://www.facebook.com/orokeletDiscordon megtalálsz minket napi rendszerességgel a csatornánkon: https://discord.gg/vH6pytxBZvAjánljuk figyelmedbe a weboldalunkat: https://www.orokelet.sk

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features