Podchaser Logo
Home
Serdar Gökmen/ Winston

Serdar Gökmen/ Winston

Released Wednesday, 1st September 2021
Good episode? Give it some love!
Serdar Gökmen/ Winston

Serdar Gökmen/ Winston

Serdar Gökmen/ Winston

Serdar Gökmen/ Winston

Wednesday, 1st September 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Winston, Ada (Athol Fugard, Trajedi & Dram)

Oyun Afrika’da mahkûmların gönderildiği Robben Adası'nda geçiyor. Hücre arkadaşı olan John ile Winston mahkûmlara yapılacak gösteride oynamak üzere Sophokles’in Antigone’sini oynamaya karar verirler. Ancak gardiyanlarla yaşadıkları sıkıntılar ve hapishanenin örseleyici şartları yüzünden oyuna hazırlanmak kolay değildir. Fakat her sıkıntıya rağmen çalışıp Antigone’yi oynarlar. Oyun bu temsille biter.


Oyunun “gerçek yaşam öyküsünden çıkılarak doğaçlama yoluyla oluşturulmuş olması ve Winston rolünün gene bu olayları yaşayan Winston Tshona tarafından oynanması, karakterlerin yönelişlerini daha gerçekçi kılar. İşte bu yöneliş içersinde John, bir gün nasılsa hapisten çıkacağını bildiğinden, içerde bu baskıcılara karşı bir şeyler söylemek ister. Bunun da en güzel yolu, söylemek istediklerini, hapishanede düzenlenecek bir gecede Antigone oyunuyla söylemektir. Bu amaçla John ve Winston çalışmaya taşlarlar. Ne var ki Winston ömür boyu orada kalacağını bildiğinden, bir şeyler söylemenin gerekliliğine inanmaktadır.

Winston gerek müebbet yemiş olmanın verdiği boş vermişlik, gerekse Antigone oynamanın amacını tam anlamıyla kavrayamadığı için sürekli John’a karşı çıkar. Çünkü ona göre kendi yaşamını ve Antigone’yi karşılaştırdığında önemli olan kendi somut gerçekliğidir.


Winston: Serdar Gökmen

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features