Podchaser Logo
Home
17 Декабря

17 Декабря

Released Saturday, 17th December 2022
Good episode? Give it some love!
17 Декабря

17 Декабря

17 Декабря

17 Декабря

Saturday, 17th December 2022
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Вітаю! Це програма "Литва і Україна". Вся необхідна інформація про події, рішення країни і допомогу біженцям.


***

З січня наступного року українські біженці в Литві зможуть отримувати тільки електронний тимчасовий вид на проживання, повідомив Департамент міграції.Такі дозволи видаватимуться як новоприбулим військовим біженцям, так і тим, що вже перебувають в країні.Це можна зробити не приходячи до Департаменту міграції. Вам лише треба створити обліковий запис з вибраною адресою електронної пошти на сайті www.migracija.lt, заповнити заяву і надати необхідну інформацію про себе. Департамент міграції видасть цифрову посвідку на проживання з терміном дії з 5 березня наступного року до 4 березня 2024 року.Отриманий документ можна буде зберегти на своїх смарт-пристроях або роздрукувати. Військові біженці які нещодавно прибули в Литву і ще не зареєстровані в Департаменті міграції, також зможуть подати заяву на отримання цифрового дозволу на тимчасове проживання в Литві. Втім їм все ж доведеться особисто відвідати відділ обслуговування клієнтів Департаменту міграції.

***

Литовський Червоний Хрест спільно з самоуправліннями запускають акцію з постачання в Україну електрогенераторів і спальних мішків. Усіх мешканців Литви закликають внести такОж свій внесок в фінансову підтримку акції. Отримавши підтримку Асоціації самоврядувань Литви й президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи, Червоний Хрест звернулися до самоуврядувань з проханням пожертвувати гроші на купівлю електрогенераторів або безоплатно передати нові пристрої, які будуть доставлені безпосередньо в Україну. На даний момент Литовський Червоний Хрест вже купив для України 220 генераторів. Детальніше про це можна дізнатися на сайті Червоного Хреста Литви - redcross.lt


***

Громадський транспорт Вільнюса для українців буде безкоштовним і наступного року. Згідно з рішенням міськради, в 2023 році на іноземців, вимушених унаслідок війни покинути Україну, поширюватиметься 100%-ва пільга на проїзд в автобусах і тролейбусах місцевого регулярного сполучення.Нині, право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті Вільнюса мають українські біженці, працівники з догляду за хворими, столичні працівники сфери освіти, постачальники соціальних послуг і працівники сфери культури.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features