Podchaser Logo
Home
Henk #01 Meten Is Weten

Henk #01 Meten Is Weten

Released Tuesday, 28th September 2021
Good episode? Give it some love!
Henk #01 Meten Is Weten

Henk #01 Meten Is Weten

Henk #01 Meten Is Weten

Henk #01 Meten Is Weten

Tuesday, 28th September 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Henk Kooistra is een veehouder uit Lellens. Lellens is een klein dorpje in de gemeente Groningen en ligt tussen Ten Boer en Stedum. De familie van Henk boert op deze plek al sinds ongeveer 1870. Overgrootvader Jan werd toen aangenomen als koetsier op de Borg van Lellens. Van lieverlee kwam de grond vrij voor de boerderij van de Kooistra's, tot 1970 voor gemengd gebruik, daarna voornamelijk voor het houden van koeien, inmiddels zo'n 130 met bijbehorend jongvee. Er is een opvolger, dus het gaat vermoedelijk nog een tijdje door in Lellens.

Henk is naast zijn boerderij altijd bij voorkeur actief geweest buiten de landbouw, zoals in de politiek met velerlei functies, een schoolbestuur en in het vrijwilligerswerk door onder andere de oprichting van Stichting Present Groningen, een stichting die vrijwilligers koppelt aan mensen die het even niet redden.

Op landbouwgebied zijn er een aantal publicaties van zijn hand, onder meer in het Nederlands Dagblad. De laatste jaren wordt de landbouw zodanig negatief neergezet, dat gesproken kan worden van 'fraiming'. Vandaar dat Henk, in samenspraak met buurman Rienks Faber, die zichzelf positioneert als 'leek', is begonnen aan een aantal blogs. Een ander geluid dat naar hij hoopt verfrissend zal zijn en de ogen van mensen zal openen voor een genuanceerd beeld.

Henk wordt geïnterviewd door Rients Faber. Rients schrijft Kinderboeken (www.henengelien.nl), is zanger van de band ‘Kriegel’ (www.kriegel-band.nl), parttime werkzaam in de zorg, een ras optimist, een aangenaam drukke ADHD’er en door aarbevingsproblematiek, drie jaar geleden de buurman van Henk geworden. Aangezien Rients totaal geen kaas van het boerenleven heeft gegeten is het voor hem vanzelfsprekend om domme vragen te stellen.

Heb jij een vraag die je aan Henk zou willen stellen, een opmerking of een suggestie. Mail dan naar [email protected]

Ook zijn we met @PodcastHenkte vinden op Twitter.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features