Podchaser Logo
Home
S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

Released Tuesday, 20th February 2024
Good episode? Give it some love!
S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

S1E3 - Regler for Fodboldagenter.

Tuesday, 20th February 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

I 2023 betalte fodboldklubberne 888 millioner USD i agenthonorarer. Det er det højeste beløb nogensinde. Antallet af internationale transfers med en fodboldagent nåede et rekordhøjt niveau i 2023 med i alt 3.353 transfers. Tallene viser, at fodboldagentens rolle i moderne fodbold er betydelig. Dette mener FIFA også. FIFA har bl.a. af den grund vedtaget et komplekst regelsæt for fodboldagenters virke, som indeholder hidtil usete begrænsninger i fodboldagenters gøren og laden og særligt den grundlæggende aftalefrihed er begrænset. Reglerne medfører også, at kun FIFA godkendte fodboldagenter må optræde som agenter. Men hvad går reglerne mere konkret ud på og er de i det hele taget i kraft efter at FIFA den 31. december 2023 besluttede at suspendere væsentlige dele af reglerne?I dette afsnit af Fodboldadvokaten har fodboldadvokat Frederik Bruhn besøg af DBU’s chefjurist Maria Wamsler. DBU er som nationalt forbund i Danmark den enhed som er ansvarlig reglernes implementering i Danmark. Lyt med og bliv klogere på FIFAs agentregler og hør om Maria også vil drikke kaffe af fodboldkrus.

Skriv til Frederik Bruhn på [email protected], hvis du har emner eller spørgsmål som ønsker behandlet i Fodboldadvokaten – en podcast om jura og økonomi i fodboldbranchen.

Tak fordi du lytter med.

Produceret i samarbejde med Podcaster.dk
Musik: Henrik Pahlke Møller
Redigering og Mix: Dennis G. M. Jensen

Show More
Rate

From The Podcast

Fodbold-advokaten

Fodbold foregår også andre steder end på grønsværen. I takt med den øgede professionalisering og kommercialisering af fodbolden internationalt og i Danmark, sætter vi i en ny podcast fokus på spillet uden for banen. Fremover kan du lytte med på en podcast, som vil belyse og behandle aktuelle emner om fodbold og jura samt andre kommercielle forhold i fodboldbranchen. Podcasten vil fokusere på forhold som er relevante for fodboldklubber, forbund, spillere, fodboldagenter, fans og sponsorer, og andre som løbende er i berøring med fodboldbranchen. Via forskellige profiler i fodboldbranchen stilles der skarpt på emner som ejerskaber i fodboldklubber, spillertransfers, trænerkontrakter, fodboldagenters forhold, rettigheder til data i fodbold og andre aktuelle emner. Målet er via øget forståelse at styrke professionaliseringen af den danske fodboldbranche og i sidste ende gøre branchen mere konkurrencedygtig. Fast vært på podcasten er Frederik Bruhn, som er advokat og partner i DAHL Advokatfirma. Udover at være brændende fodboldfan arbejder Frederik til dagligt med jura i fodboldbranchen lige fra køb og salg af fodboldklubber til fodboldagenters retsforhold, spillerkontrakter, transferaftaler, IP og image rights agreements samt regulatoriske forhold. Frederik har arbejdet med de største transfers i dansk fodbold, forhandlet kontrakter i store Europæiske klubber, og bistået fodboldagenter, fodboldorganisationer og sponsorer.Vært: Frederik Bruhn Advokat (L)/Partner M: +45 22 95 13 75D: +45 88 91 98 11@: [email protected] i samarbejde med Podcaster.dkOptagelse, redigering og mix: Dennis G. M. Jensen / podcaster.dk

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features