Podchaser Logo
Home
Power BI: laat je data spreken

Power BI: laat je data spreken

Released Tuesday, 21st March 2017
Good episode? Give it some love!
Power BI: laat je data spreken

Power BI: laat je data spreken

Power BI: laat je data spreken

Power BI: laat je data spreken

Tuesday, 21st March 2017
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Welke producten of diensten van jullie worden het meest gevraagd? Wat is het meest besproken actuele onderwerp binnen je organisatie? Welke vragen hebben klanten of partners en hoe snel wordt er een antwoord gevonden? Hoe veel ideeën worden er gedeeld, hoeveel daarvan opgepakt en hoe lang duurt dit?

Dit zijn een aantal vragen, die je met behulp van allerhande data kan beantwoorden. Data die meestal binnen de organisatie wordt verzameld, cijfers over verkopen, diensten en klanten uit CRM en ERP pakketten (transactionele data), maar ook data over documenten, processen en nieuwe ontwikkelingen kunnen van pas komen. Deze vaak ongestructureerde data blijft vaak een onbenutte grondstof, terwijl er wel degelijk schatten in verborgen kunnen zitten. Met deze blogpost wil ik jullie graag iets van de mogelijkheden laten zien, om data te laten spreken met Power BI van Microsoft.

Als je even alleen wilt lezen is dat prima, maar je kunt ook gelijk zelf aan de slag en dingen uitproberen. In het vervolg zullen we eerst even wat data zoeken en vervolgens de eerste stappen doen met Power BI. Dus als je wat meer tijd vrij kunt maken, mag je mouwen alvast opstropen. Je kunt ook een eerste indruk krijgen door een aantal rapporten aan het einde van de post te onderzoeken.

The post Power BI: laat je data spreken appeared first on e-office | digital workspace.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features