Podchaser Logo
Home
S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

Released Tuesday, 7th November 2023
Good episode? Give it some love!
S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

S4E08 - Intersport får købeklare kunder i deres butikker med Local Inventory Ads

Tuesday, 7th November 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Data og performance har været et omdrejningspunkt i Klavs' karriere, ikke mindst i de seneste år, hvor der har stået Intersport på visitkortet. I ecommerce og retail er kampen om forbrugerne benhård, og de digitale søgninger samt omnichannel er en af de helt store slagmarker. I dette landskab har Local Inventory Ads vist sig som et stærkt våben for Intersport.
Med lokale produktannoncer har Klavs og hans team fundet en ny måde at tiltrække kunder til Intersports butikker og forbedre in-store salget. Intersports case er et stærkt eksempel på, hvordan en omnichannel-tilgang til markedet bliver afgørende for bundlinjen.

Produceret af No Zebra og Podcaster.dk
Optaget i Podcast På Hjul til Digital Performance Day 2023
Redigering og Mix: Dennis G. M. Jensen / Podcaster.dk
Komponist: Henrik Pahlke Møller / Podcaster.dk


Introduktion Gæst: Klavs Steenhof, Head of Digital hos Intersport Danmark Gæstevært: Nicoline Siegfredsen, Content Strategist, No Zebra Dagens emne: Locial Inventory Ads (LIA). Fx - Hent dine nye Nike sko i dag. Det lokale møder det digitale. Som retailer er det digitale også en vej til det fysiske købt.
02.45 De online og offline køb i symbiose Kunderne er ligeglade med om købet skal foregå online eller fysisk. Den digitale opgave er derfor, at inspirere til en køb, uden at skelen til om købet skal foregå online eller offline. Local inventory ads er en måde at bruge de digitale kanaler til at skabe fodtrafik i de fysiske butikker. En måde at gribe de mange produktsøgninger på.
04.45 LIA hjælper dig med at gribe de modne kunder Når kunderne har researchet i forvejen, så er de meget købs klare. Derfor er de særligt interessante. Folk vil gerne handle offline - primært fordi de gerne vil have varen med hjem med det samme. Mange tjekker lagerstatus inden de går i butikken.
07.00 Google My Business på et nyt niveau Hav styr på Google My Business - både for at skubbe konkurenternes ads længere ned, men også som fundament for LIA.
08.30 Hvad kræver det at komme i gang med LIA? En Google My Business på alle aktuelle butikker, Google Ads-konto, et datafeed og en landingsside - helst på dit eget site. 80% af al LIA-trafik bliver til online kunder. Resten går i butikkerne. Google kan connecte det fysiske køb til den online adfærd. Attribueringen er der altså godt styr på. De fysiske butikker er en kæmpe driver for salg. Google er meget obs på, om varerne der ligger tilgængelige i deres feed også findes i butikkerne. Ellers bliver du i sidste ende black listet. Verificationsprocessen er omfattende. Når Intersport aktiverer hele sit varelager online, så kommer der et bedre flow i de varer de har.
16.30 LIA med kunden i centrum Målet er at få flere kunder i butikkerne. Det online salg går det godt. Regnbukseeksemplet. Det fysiske salg sikrer færre returvarer. Det er vigtigt i det fysiske køb, at informationerne om varererne er nøjaktige og specifikke.
19.45 Er LIA kun Goolge? I googles økosystem kan du få LIA-svar. De kan levere på meget specifikke og nye søgninger.
21.30 Virker det også, når jeg er på ferie? Ja. Hvis der er en Intersport der, kan du det. Ikke alle butikker er koblet på endnu. Præcision i varelageret er vigtigt. Derfor er det en process, der skal tages et skridt af gangen. Det at få sat en sko til side er også en del af processen.
25.15 Kan alle virksomheder gå i gang med LIA? Det kan nok være nemmere når man er lille og mere ensrettet. B2C giver det rigtigt god mening, særligt hvis du er en butik med produkter, der er stor søgning på. Step 1 - er der søgninger nok Step 2 - har vi styr på vores varer Step 3 - få styr på datafeeded Step 4 - hvor skal kunden lande? Step 5 - lav dine google ads Der er stadig udfordringer med at byde specifikt endnu. Overvej flere feeds eller tage nogle produkter ud. Kør nogle kampagner.
31.45 To gode råd her til sidst Tænk digitalt ind i hele kunderejsen. Hav styr på dit varelager - kræver gode rutiner hos butikspersonalet. Husk at registere svind.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features