Podchaser Logo
Home
Kapitel III - Olga Benedicte

Kapitel III - Olga Benedicte

Released Friday, 16th October 2020
Good episode? Give it some love!
Kapitel III - Olga Benedicte

Kapitel III - Olga Benedicte

Kapitel III - Olga Benedicte

Kapitel III - Olga Benedicte

Friday, 16th October 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Det tredje kapitel i udstillingen er skabt af Olga Benedicte, som har udforsket de sanselige aspekter af nonverbal kommunikation – åndedræt, stemmeleje og alt det, som foregår i kroppen uden for og rundt om den formulerede tale. 

Hendes værk er et skulpturelt orkester af vibrationer genereret af menneskekroppe. Konkret består det af 12 sæbeskulpturer med indbyggede højtalere og synlige kabler. Kablerne danner et rodnet, der forbinder skulpturerne i installationen. Arrangementet af vibrationer veksler mellem flerstemmighed og monotoni og mellem en autentisk nerve af maskuline og feminine lydbølger. 

Olgas arbejde er altid et resultat af hendes interesse for kropslighed. Værket udspringer blandt andet af hendes research i nyere evolutionsforskning, der har vist, hvordan høre- og følesanserne er udviklet på samme tid og dermed er tæt forbundet. 

Værket hedder Det kymatiske orkester. Kymatik er det videnskabelige studie af forholdet mellem lyd, kropslighed og visualitet. Det drejer sig om lydbølgers påvirkning af fysisk materiale. Samtidig er kymatik et begreb, der beskriver terapiformer, som anvender lyd til at påvirke kroppens væsker. Kymatikken hænger sammen med Olgas interesse for ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), som er den kildende fornemmelse, der kan udløses af lydlig stimuli. I nyere tid er ASMR blevet et youtube-fænomen med videoer af hviskende stemmer og lyden fra berøring af forskellige overflader.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features