Podchaser Logo
Home
Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Released Wednesday, 26th June 2024
Good episode? Give it some love!
Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?

Wednesday, 26th June 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode


Rytų Ukrainoje sužeistam lietuviui amputuota koja, kiti apsiėjo lengvesniais sužalojimais ir ketina į Lietuvą grįžti patys, sako paramą ukrainiečiams kartu su nukentėjusiaisiais iš Lietuvos gabenęs Valdas Bartkevičius. Grupė gabenusiųjų paramą į rusų apšaudymą pateko Pokrovske, Donecko srityje. Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas žurnalistams šiandien patvirtino, kad sužeistųjų būklė stabili, jie dabar yra Dnipro ligoninėje.


Valstybės gynimo taryba pritarė siūlymams didinti Ukrainai skiriamą karinę paramą. Posėdžio metu taip pat nuspręsta Tauragės ir Šilalės rajonuose steigti du naujus poligonus.

Valstybės saugumo departamentas 2022 metais neturėjo duomenų apie teisėsaugos ir kitų institucijų akiratyje dabar atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, jos savininkės ar susijusių asmenų galimas grėsmes nacionaliniam saugumui, nes šie asmenys stengėsi slėpti informaciją, teigia kai kurie Seimo Antikorupcijos komisijos nariai.


Komisijos narė iš opozicijos Agnė Širinskienė sako, kad suinteresuoti asmenys stengėsi, kad informacija apie juos nebūtų lengvai gaunama.


Klaipėdoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės vėliavos išniekinimo. Numesta ant žemės ir apdeginta trispalvė aptikta vakar ryte prie vienos įstaigos uostamiesčio Taikos prospekte. Panašus incidentas fiksuotas ir praėjusią savaitę, tuomet vėliava buvo išniekinta prie ugdymo įstaigos. Policijos pareigūnai neatmeta, kad nusikaltimus vykdo tas pats asmuo.


Po Nepriklausomybės atkūrimo visose olimpinėse žaidynėse dalyvavę Lietuvos baidarininkai pratęs tradiciją ir Paryžiuje. Tačiau šįkart jų bus gerokai daugiau negu prieš trejus metus. Tokijuje Lietuvai atstovavo vienintelis Mindaugas Maldonis, kelialapius į Prancūziją iškovojo 5-ki baidarininkai. Pirmą kartą olimpinėse žaidynėse varžysis ir lietuvių keturvietė.

Ved. Darius Matas

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features